Coșul meu

0 produse

Coșul de cumparături e gol

Cum se consumă lupinul ?

Cum se consumă lupinul ?

Sub formă de boabe

Boabele de lupin, este important să le înmuiați în apă timp de 48 până la 72 de ore înainte de a le găti. Apoi lăsați între 25 și 45 de minute de gătit în apă clocotită cu sare. Boabele fierte, se adaugă în salate, supe, tocane, chiftele și clătite vegetariene Tot din boabe fierte se poate prepara humus sau alte paste tartinabile după gustul fiecăruia.


Sub formă de făină

Făina de lupin are o culoare galbenă, plăcută și este ușor de folosit. Făina de lupin nu are gluten în mod natural, dar totuși se leagă, se emulsifiază și se îngroașă foarte bine. Deci se poate ingroșa cu success un sos, o supă, etc 

Făina de lupin poate înlocui ouăle într-un preparat. Amestecați 10 g de făină de lupin în 40 ml de apă pentru a înlocui echivalentul unui ou. Se poate amesteca cu alte tipuri de făină fără gluten pentru pâine, tarte, biscuiți, etc. Uzual se amestecă 1/3 făină de lupin și 2/3 alte tipuri de făină fără gluten. 


Sub formă de paste

Recent au apărut și pastele din făină de lupin. Sunt delicioase, au o culoare placută și sunt foarte ușor de gătit. Practic sunt cele mai proteice paste existente.


Sub formă de fulgi

Se pot adăuga fulgi de lupin în diverse retețe de musli prin combinarea cu fructe, seminte și alte tipuri de fulgi. 

O modalitate excelentă de a începe ziua cu un aport sănătos de fibre și proteine. Se pot folosi fulgi prin presarare în diverse salate, pește legume, etc .


Boabe zdrobite

Boabele zdrobite de lupin sunt ca un fel de bulgur și se pot adăuga în orice preparat cerealier pentru a-l îmbogăți cu proteine. În orez, cuscus sau bulgur, lupinul aduce culoare și textură. Se mai pot adăuga semințe și legume proaspete (ardei, morcovi, ceapă)

Indiferent cum alegeți să consumați lupinul este foarte important să nu uitați că lupinul nu se mănâncă crud. Lupinul se consumă doar gătit.


Riscuri și efecte secundare ale consumului de lupin

Lupinul este o plantă cu potențial de alergii și precauția este esențială. Adesea este obiectul unor alergii încrucișate, de exemplu cu alergia la arahide, soia, linte, etc.

Deasemenea ca orice alergen, evitați sa-l introduceti prea devreme în dieta copilului.


Deși nu există o doză recomandată, aveți grijă să nu mâncați prea mult și să nu faceți excese.